Aer conditionat Aer conditionat

Avantajele si dezavantajele unui aparat de aer conditionat portabil

aer conditionat portabil

aer conditionat portabil

Si vara urmatoare a anului 2013 se anunta caniculara, iar aparatele de aer conditionat sunt la mare cautare. Disconfortul termic provocat de canicula in propriile locuinte ne face sa ne gandim la cea mai practica si rapida solutie care sa ne ajute sa depasim cu usurinta perioada fierbinte. Pe langa aparatele fixe, de perete, si cele de fereastra, pe piata exista si aparate mobile de aer conditionat care pot fi instalate cu usurinta in orice camera. Aceste aparate sunt la mare cautare datorita beneficiilor unice pe care le ofera.

Un aparat de aer conditionat portabil este un aparat care poate fi mutat in orice camera a locuintei fara stres. Nu este integrat intr-un sistem fix, putand asigura aer rece in orice locatie. Este usor de transportat si mult mai ieftin decat un aparat clasic de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat mobil este prevazut cu rotile, pentru a fi mai usor de transportat, fiind totodata ideal pentru spatii mici.

Cum functioneaza un astfel de aparat?

Aparatul de aer conditionat mobil functioneaza pe baza de curent electric complementat de un lichid special de racire, ca si in cazul aerului conditionat clasic de perete. Cu ajutorul freonului, o substanta chimica foarte puternica, aparatul de aer conditionat mobil poate fi alimentat la o priza obisnuita. Daca unele aparate de aer conditionat mobile vin echipate cu roti, altele pot fi mutate dintr-un loc in altul datorita rolelor externe care se monteaza pe ele.

 

aer conditionat,inverter aer conditionat,www.inverter-aer-conditionat.ro

aer conditionat

inverter aer conditionat

www.inverter-aer-conditionat.ro

Pentru a functiona corect, aparatul de aer conditionat mobil trebuie sa elimine in exterior aerul cald. Pentru a face aceasta, un mic rezervor de apa care este montat pe el este folosit pentru a raci si umezi aerul in timpul evaporarii. Unele sisteme mobile de aer conditionat mai moderne dispun de filtre de dezumidificare si de purificare a aerului.

Cu siguranta, producatorii de astfel de aparate mobile de aer conditionat sunt intr-o competitie acerba, dorind sa creeze sisteme cat mai avansate si mai sigure, la un cost cat mai redus. Firme ca si Samsung, Whirlpool, Beko, Electrolux, Nordstar, Argoclima si Vortex ofera aparate de aer conditionat mobile ce vin la preturi intre 1,000 si 2,000 Ron. Unele sisteme dispun de telecomanda si poseda o distributie multidimensionala a aerului in incapere. Totodata, aparatele de aer conditionat portabile permit scaderea umiditatii aerului fara a influenta temperatura ambientului.

Avantajele aparatelor de aer conditionat mobile

Pana acum cativa ani, putini oameni au considerat ca si optiune de achizitie un aparat de aer conditionat mobil. Astazi, aceste aparate au ajuns atat de faimoase, incat majoritatea expertilor si a instalatorilor de astfel de sisteme le recomanda din plin. Pe langa faptul ca rezolva problemele cu incalzirea si cu racirea, aceste dispozitive moderne ofera o flexibilitate sporita. Cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le ai daca achizitionezi un astfel de aparat sunt:

- Portabilitate. Principalul avantaj care ne face sa ne indreptam atentia catre un aparat de aer conditionat portabil este dat de faptul ca poate fi mutat oriunde este nevoie de acesta.
Dimensiunile compacte ajuta la un transport cat mai usor, iar instalarea acestuia nu necesita mult spatiu si nici costuri financiare. Fie ca ai nevoie de aparatul de aer conditionat in casa de vacanta, sau vrei sa-l imprumuti unor vecini de treaba, portabilitatea este un avantaj evident dar totodata foarte folositor. In caz ca ai nevoie de el in garaj, nu trebuie decat sa il muti pana acolo.

- Foarte usor de instalat. Tot ce trebuie sa faci pentru a folosi un astfel de aparat este de a atasa un cablu sau un furtun aparatului, iar capatul celalalt sa-l scoti pe fereastra. Prin acest furtun, aerul cald se elimina afara din incapere, si totodata se aduce aer curat de afara care este racit, in functie de optiunea aleasa. Daca un aparat standard de aer conditionat care se monteaza la fereastra necesita de multe ori o instalare pe fereastra, astfel ca se obtureaza vederea inspre exterior, un sistem portabil nu iti va obtura vederea in nici un fel.

Pentru instalarea aparatului de aer conditionat mobil nu sunt necesare gauri in pereti, ci doar o fereastra pe care sa poti scoate furtunul de evacuare a aerului cald. Aparatele de aer conditionat portabile au avantajul ca nu poseda unitate externa, ceea ce face ca instalarea acestora sa nu constituie o problema, iar situatiile in care montarea unitatii externe se desfasura in conditii dificile sunt, pur si simplu, rezolvate. De asemenea, lipsa unitatii externe constituie un factor pozitiv din punct de vedere arhitectural, deoarece designul cladirilor nu este afectat in nici un fel de operatiunile de montare.

- Perfect pentru spatii inguste. Daca apartamentul in care locuiesti este mai mic de 60 mp, aceste sisteme sunt perfecte pentru tine. Una dintre cele mai des intalnite probleme la astfel de aparate este ca nu pot raci o camera de dimensiuni mai mari. Pe de alta parte, daca camera este mai mica, aparatul va functiona la perfectie. Pentru apartamente mai mari, s-ar putea sa fie nevoie sa achizitionezi mai multe aparate portabile.

- Utilizarea este permisa in orice situatie. Daca in unele orase sau blocuri autoritatile locale nu mai permit instalarea aparatelor de aer conditionat, aparatele mobile nu sunt interzise nicaieri, deoarece nu dauneaza mediului inconjurator sau designului exterior al cladirilor.

Dezavantaje ale aparatelor de aer conditionat mobile

Ca si in cazului aparatelor standard de aer conditionat, cele mobile trebuie sa elimine aerul cald. Astfel, ai nevoie de un furtun asemanator celui de la hota din bucatarie. Pentru eficienta maxima, aparatul trebuie instalat langa fereastra. Cu toate acestea, sistemul de evacuare a aerului cald nu este foarte bun, deoarece fereasta va sta deschisa, astfel ca aerul cald va intra in casa. Trebuie astfel sa gasesti anumite solutii pentru a nu permite patrunderea aerului cald in camera. De aceea, atunci cand achizitionezi un aparat de aer conditionat mobil, este intotdeauna indicat sa alegi modele care dispun de sertare detasabile pentru apa.

Un alt dezavantaj major al aparatului de aer conditionat portabil este zgomotul pe care il produce. Adevarul este ca acesta mult mai zgomotos decat aparatul normal de aer conditionat. Astfel, atunci cand achizitionezi un astfel de aparat cauta-le pe cele mai silentioase, in special daca va fi nevoie sa instalezi aparatul in dormitor. In plus, un aparat de aer conditionat mobil consuma mai multa energie decat unul de perete sau de fereastra. In plus, functioneaza la capacitate mai redusa decat cel fix.

Cu toate aceste dezavantaje, aparatele de aer conditionat mobile sunt din ce in ce mai cautate la noi in tara si in curand s-ar putea sa inlocuiasca aparatele vechi de aer conditionat.

aer conditionat

Tagged with:

Filed under: aer conditionatarticole aer conditionatinverterinverter aer conditionatinverter aerconditionat

Like this post? Subscribe to my RSS feed and get loads more!